Cafe Kristianstad

Bara hos Wahlquists Conditori blir du serverad vid bordet!

Om oss

Wahlquists Conditori är ett klassiskt conditori med gamla anor ända från slutet av 1920-talet. Albert Wahlquist med hustru Stina övertog conditoriet 1952 då det också fick sitt nuvarande namn. Med över 10 år som bagare och conditor hos Wahlquists tog Torgny Jönsson över verksamheten 1988 och drev det till sin bortgång 2008. Sommaren 2009 övertogs Wahlquists Conditori av de nuvarande ägarna Kenneth, Susanne och Malin Jönsson.

De har fortsatt att föra de gamla traditionerna vidare, med att baka och producera allt i eget bageri. December 2012 flyttade de till större, mer anpassade och funktionsdugliga lokaler då de också separerade bageri och conditori. Bageriet befinner sig idag på Näsby industriområde. I samband med flytten återskapade de den gamla traditionella och mysiga atmosfören inne på conditoriet. Wahlquists Conditori är unika i sitt slag med bordsservering. I bageriet värnar de om de gamla recepten som ligger till grund för deras bakverk samtidigt som de sida vid sida inför nya och mer moderna bakverk.

På Wahlquists Conditori använder man sig alltid av försklassiga råvaror och en gammal hantverkstradition. Conditoriet har servering på gågatan och även en mysig innergård som används på sommarhalvåret. Förutom goda bröd och bakverk har de också lättare luncher och baguetter.